OM OS


Om Vent2U

Bag Vent2U står Lillian Katrine Kofod, der i 1988 blev færdiguddannet ingeniør med speciale i bygningsinstallationer på Aalborg Universitetscenter. Derudover blev hun færdig med HD i afsætningsøkonomi i 1993. Siden færdiguddannelsen har hun arbejdet med indeklimaet og blandt andet stået for at udvikle Comfort hos Solar, arbejdet som konsulent og entreprenør på ventilation og køl. Siden 2012 har hun været selvstændig, først med Komfort Klima og efterfølgende med Vent2U IVS.

Med Lillians kendskab til menneskers reaktioner på indeklimaet blev ideen skabt til at sikre den høje luftkvalitet, lige netop dér hvor man opholder sig. Og det blev startskuddet til at omdanne det ventilationsprincip, som Komfort Klima havde udviklet på i et par år til Vent2U-princippet.

Komfort Klima havde allerede inden etableringen af Vent2U været i gang med udviklingen af et ventilationssystem med fokus på at forbedre indeklimaet. Undervejs har flere forskellige partnere været involveret i projektet, senest bl.a. KE-Fibertec, Exhausto og Technical University of Denmark DTU ved professor Arsen Kirkov Meilikor ved International Centre for Indoor Environment and Energy, Department of Civil Engineering.

Undersøgelser på både Teknologisk Institut, Danmarks Tekniske Universitet og Harvard University samt indhentning af knowhow har vist, at Vent2U-metoden bidrager til både sundhed, højere kognitive funktioner og komfort i bygningen.

Vent2U blev oprettet efter en studietur til New York 2015, netop i ugen hvor Climate Week blev holdt i 2015 som optakt til Klimatopmødet i Paris december 2015.

Dansk Industri DI arrangerede en lang række møder med potentielle kunder. New York var i fuld gang med at planlægge resilient efter orkanen Sandy i 2012, der lammede dele af New York og ødelagde for milliarder, og man var meget lydhør for energibesparende byggeri og i særdeleshed fra Danmark.

I foråret 2016 kom Komfort Klima med i EU-projektet Smart Energy to Market med Vent2U-løsningsmodeller, og den 19. december 2016 indgik Komfort Klima, KE-fibertec og Petrowsky en konsortiumaftale om Vent2U udarbejdet i samarbejde med Smart Energy to Market.

I uge 7 2017 blev demoanlægget Vent2Learn indreguleret og klar til ibrugtagning 20. februar. Indeklimaet måles og analyseres samtidig i to klasselokaler med Vent2Learn og i et klasselokale med naturlig ventilation på demoanlægget.

Målingerne fortsætter over en periode på tre år, men resultaterne kan umiddelbart ses efter en kortere periode.

VIL DU HØRE MERE

KONTAKT OS

Med mennesket som udgangspunkt, ser vi på bygningen og hvordan den anvendes. Udfra vores betragtninger udarbejder vi løsningsforslag der netop kan lade sig gøre i den bygning. Skolens indeklima tager vi seriøst.

INFORMATION

Lysholt Allé, DK7100 Vejle, Danmark

EMAIL

info@vent2learn.dk

TELEFON

+45 23 72 02 32

FIND OS